Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Sennheisers nye guldæg - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
10-12-2012

Sennheisers nye guldæg


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af:

Sennheiser har sendt en ny top hovedtelefon på markedet. vi tester den her for at se om de har hvilet på laurbærbladene eller der er godt nyt.

Sennheiser har gennem de sidste år siddet tungt på tronen når det gælder seriøse vellydende hovedtelefoner. I en tid hvor også det marked oversvømmes af rigtig mange design modeller, hvor man går mere op i navnet og designet så har Sennheiser heldigvis ikke kastet sig på den galaj, men i stedet for kigget på hvordan de kunne udfylde det hul, der opstod da deres HD800 model ryddede bordet for de absolutte topmodeller og så ned til deres billigere modeller. Svaret kom til at hedder HD700 (meget originalt) og det er den model vi tester her.

De tekniske specifikationer.

De nye 40mm elementer med ventileret magnetsystem der giver minimal kompression og langt bedre dynamik, er ophængt i en vibrationsdæmpende ramme, som vinkler elementerne mod ørerne, så man altid har den perfekte lyd. HD700 er i stand til at levere et frekvensområde fra 10Hz til 40kHz. Det må siges at være mere end nok til de fleste. Den nominelle impedans er på 150Ωs så de er rimelige at trække. Følsomheden er på 105 dB (1 kHz, 1 V) og THD er <0.03 %. Der er tre meter kabel og det ender i et alm 6.3mm jackstik, så skal man bruge dem sammen med små bærbare afspillere eller forstærkere, der kun har lille stik skal man huske at købe en adapter.
Selve konstruktionen er halvåben dvs der slipper både lyd ind og ud. Der er ikke nogen hellig gral hvad det her angår, personligt kan jeg godt lide den måde HD700 er bygget på og jeg synes man slipper for noget af den "kasseagtige" lyd man tit for fra helt lukkede og støjdæmpede modeller. Når man ser på HD 700 kan man jo sagtens se ligheden med storbroderen HD800, men Hd700 er ikke bare en billig kopi men helt sin egen med sine egne kvaliteter. HD700 vejer 270 gram og er dermed ikke i klassen for bittesmå hovedtelefoner til brug på gader og stræder. De er til seriøs hjemmebrug hvor de så til gengæld kvitterer med fuldfed vellyd.
Jeg må indrømme at det tog mig noget tid at vende mig til pasformen. I starten brød jeg mig slet ikke om dem, hvor jeg savnede den fantastiske følelse af HD800’eren og jeg foretrak faktisk også AGK’erne. De har dog vundet en del på mig siden efter jeg har fundet ud af at sætte dem helt rigtigt på knolden. Jeg måtte sande at jeg enten var en klovn eller også var der sket mirakler, for efter et par uger foretrak jeg faktisk HD700’eren over AKG’erne i pasform.

lyden

Da vi i sin tid testede HD800 var vi ikke et sekund i tvivl om at det var det bedste hovedtelefon vi nogensinde havde prøvet. Det hvade været optimalt hvis vi havde haft et par HD 800 sammen med HD700 så vi kunne A/B med det kunne ikke lade sig gøre så vi bruge et par AKG 701 og et par Audio Technicaa AD700 som referencer.
Vi bruge en Heed og en LC3Little Country hovedtelefon forstærker. AKG701 har jeg altid været glade for. Jeg har altid syntes at de har leveret varen og lydt godt, men det var så indtil vi satt HD700 til. Især på nummeret One of Us med Kryptic Minds var forskellen så tydelig at man kom i tvivl om det var det samme nummer man hørte. På Stockfish kompilations CD var der meget fin luft og detaljerne stod fint. Sara K sprøde stemme og hendes understemte guitar stod klart sammen med Chris Jones´s slideguitar. På Mark Knopflers Sailing to Philadelfia opdagede jeg nye detaljer som jeg ikke tidligere havde været opmærksom på. Vi diskuterede langt og inderligt omkring hvilken forstærker der lød bedst til HD700, og her må svaret være at man er nødt til at høre sig frem. Med Heed forstærkeren fik HD700 et mere analytisk præg som vi klart genkendte fra HD800 hvorimod med Little Country forstærkeren blev lyden varmere og mere "musikalsk". Så HD700 kan altså levere varen på et meget bredt spekter. Dette er faktisk en fordel i forhold til HD800 som jeg personligt syntes var meget krystalinsk og steril, det altseende øje og det althørende øre. Hvor HD700 har en egenlyd, som jeg rigtig godt kan lide. Det skal dermed ikke siges at HD700 er bedre end HD800. Især i toppen finder vi en væsentlig forskel på detaljegraden. Det samme gælder for så vidt også i bunden, om end undertegnede bedre kunne lide den lidt varmere og spændende bund i HD700’eren. Dette gjorde at HD700’eren udmærkede sig specielt på de rockede og poppede numre, hvorimod den klart mistede et skridt eller to i forhold til større kompilationer da lydbilledet simpelthen er væsentligt større på HD800. Hvor vidt man kan lide denne forskel må være op til den enkelte, men jeg tror personligt at man kan høre musik på HD700’eren længere end på HD800’eren; lillebror er bare ikke ligeså krævende.
Dog kan man igen heller ikke sammenligne HD700’eren med AKG 701. Frem til nu har jeg været yderst glade for disse, men da jeg måtte aflevere HD700 kopperne tilbage måtte jeg også indrømme at det pludseligt ikke var synderligt spændende at høre musik som da vi havde HD700 til test.

komklusion

Med HD 700 har Sennheiser igen gjort en genistreg. Man får rigtig meget hovedtelefon for sine penge og selvom 5300kr er mange penge for et par hovedtelefoner så vil jeg påstå at de faktisk er rørende billige i forhold til hvor meget lyd man får for pengene. skulle man købe tilsvarende højttalere skulle man lægge rigtig mange flere penge for at få et nogenlunde tilsvarende resultat og kvalitet. Lyden er behagelig varm og tilpas detaljeret til at de også kan bruges til studiebrug. De er meget behagelige at have på og man bliver ikke træt af at have dem på selv ved længere tid brug. Designet er supersejt med noget der kunne ha siddet på et Stealthfly eller have været med i Starwars. Hvorvidt man skal vælge dem over et par HD800’ere kommer helt an på hvad musik man hører, og hvad vigtigere er hvor mange penge man vil investerer. HD700’eren virkede ikke til at mangle kraft overhovedet på nogle af vores forstærkere, hvorimod HD800 virkelig har behov for noget seriøst grej før du kan retfærdiggøre at bruge de godt 8000kr de koster. Så spørgsmålet for Sennheiser må nu være hvad de så skal finde på, for nu sidder de igen tungt på tronen også i denne her klasse.Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk