Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Den intelligente automatiske stemmemaskine. - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
13-04-2016

Den intelligente automatiske stemmemaskine.


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Sren Korsgaard

P dette rs Namm var en af de mest spndende ting, den nye Roadie Tuner. Vi s den demonstreret p Showet, og vi kunne li hvad vi s, s nu skal vi se om, glden varer ved nr vi selv tester den.

Roadie kommer i en fin lille papæske, hvor tuneren ligger i toppen og nedenunder er der et lille rum, der indeholder to kabler et minjack til stor jack konverter kabel og et usb stik. Nederst en lille brugervejledning, der blandt siger noget om hvordan man installerer den APP, der gør Roadietuneren levende.


 

Nybrud

Roadie tuneren, er mig bekendt, en af de første tunere, der fungerer med en hardwaredel og så en APP til at styre hardwaren. Det er nok på mange måder den vej det kommer til at gå.  Smartphones og Tablets er jo for længst blevet en del af den moderne musikers udrustning, så det er vel naturligt nok. Roadie Tuneren er kompatibel med Iphones fra og med model 4S, Ipad (generation 3 og fremefter) Ipad mini, Ipod Touch (femte generation og fremefter) og enhver Android device, der kører Android 4.3 eller nyere og har Bluethoot 4.0.


 

Vi forsger at f hul igennem.

Jeg skriver denne anmeldelse samtidig med at jeg rent faktisk, gør det jeg skriver om. Så det første jeg har gjort er at sætte strøm til, via USB kablet. Ved siden af stikket er der en lille LED lampe der foreløbig lyser rødt. Så mens vi venter på at der kommer strøm på kan vi gå i gang med at installere APP på telefonen. Jeg har en Iphone6. Så jeg starter med at gå ind i APP store og finder APP der. Ved at skrive Roadie i søgefeltet var Roadie Tuneren den første der kom frem så på under 20 sekunder var den hentet og installeret og klar til at blive åbnet. Jeg åbnede appen og der kommer så tre vinduer med hhv Add instrument, manual Tuner og den nederste hedder Wind /unwind. Jeg gik lige ud af app for at checke om min telefon havde fundet tuneren via Bluethoot og den havde den selv gjort så man må sige at installeringen af APP og tilslutningen af Tuner til APP har fungeret upåklageligt indtil videre.


 

Lad os komme i stemning.

Tilbage i Appen vælger jeg Add Instrument. Den første side er en reklame for tuneren hvor man kan vælge om man vil vide mere eller som jeg vælger den bar hvor der står: ”Im awesome and I have one”.


I det næste vindue kan man så vælge hvilket instrument man vil ha stemt. Der er seks fast instrumenter og så en valgmulighed hvor man kan lave sine egne custom instrumenter.


Man kan vælge mellem elektrisk guitar, akustisk guitar, klassisk guitar, ukulele, mandolin, banjo.


Mærkeligt nok er der ikke en til bas, men det tjekker jeg lige op på senere. Nu har jeg så fået et svar fra folkene bag Roadie Tuner, og de er ved at lave en version specielt til bas. Den kræver et højere moment på skruemaskinen og selve tuneren skal være mere præcis i det dybe register. Så alt godt kommer til den bassist der venter. Tilbage til testen.


Jeg forsøger mig i første omgang med en elektrisk guitar. I næste vindue vælger man om der er 6, 7 eller 12 strenge. Igen kan man vælge en custom indstilling. Jeg vælger 6 strenge og i næste vindue navngiver jeg min guitar. Det her er smart for så kan man have et setup til hver af sine guitarer. Her troede jeg at den elektriske i sig selv gav signal nok til at tuneren ville reagere men det var ikke tilfældet så hvis ikke man har en forstærker kan man jo bruge det lille konverter kabel og sætte sin guitar direkte til telefonen så virker det upåklageligt. Man lærer noget hele tiden.


Videre til min akustiske guitar. Igen vælger man antal strenge og navngiver guitaren. Og så i gang med at stemme. Dette er ganske nemt. Man vælger den streng man vil stemme. Sætter Roadie tuneren på den stemmemekanik der passer til strengen, og anslår den. Det skal gøres et par gange og så drejer Roadie Tuneren selv stemmemekanikken til strengen stemmer 100%. Når den er tilfreds med resultatet giver den et bip og lyser grønt. Og så går man videre til næste streng. Det er faktisk meget hurtigt og er utroligt præcist.


Jeg har to andre tunere til rådighed min TC polytune og min Ultratuner som også kan måle stemningen i HZ.


Den dybe E streng A strengen og D strengen sad lige i skabet men de tre tynde strenge gav tre forskellige resultater. Jeg gjorde følgende; stemte guitaren med Roadie Tuner. Derefter foretog  jeg to reference check med Polytune, og Ultra Tune tilbage til Roadie og gennemgik proceduren igen. Polytuneren stemte lidt højere og Ultratuneren lidt lavere. Så nu får I hvilke HZ Roadie tuneren stemmer, min Martin D42, efter. Samt den vedtagne standard man stemmer en guitar efter. Guitaren er monteret med Curt Mangan 0.10 phosfor coatede strenge som er spillet til uden at være spillet ned.


Roadie Tuner                               Normal stemning


E Streng  82                                  82.41
A streng  110.18                           110
D Streng 146.7                             146.83
G streng 195.9                             196
H streng 246.9                             246.94
E streng 329.6                             329.63
 


Som man kan se er det meget tæt på og guitaren klingede ”velstemt”


 

Konklusion

Roadie tuner er dælme smart! Der er tonsvis af muligheder og indstillinger i den, alligevel er den nem som novice at bruge. Der er et par ting man skal være opmærksom på, man skal huske at skifte streng på APPén så den streng man har valgt i APPén også rent faktisk er den man fysisk er i gang med at stemme på guitaren. Jeg glemte det et par gange også så går tuneren amok.


Den feature med at man kan måle klangen på et sæt nye strenge og få tuneren til at huske hvordan klangen var og så der udfra måle sig frem til hvor meget klang man har mistet og hvor tæt man derfor er på at strengene potentielt springer er ikke set før. Og det må da sætte en ny standard for hvad man kan forvente sig af en tuner. Det at man kan vælge alternative stemninger og navngive sine instrumenter er jo også rigtig fedt. Så for en travl baggearsmand, der skal stemme rigtig mange guitarer på en aften må Roadietuneren være noget nær perfekt. I indstillingerne kan man også vælge hvor ”larmende” omgivelserne er og så finder tuneren selv ud af hvor meget støjreduktion den skal tilføre. Jeg prøvede med noget radio kørende i baggrunden og nogle Youtube klip og intet af det påvirkede målingerne nævneværdigt. Man kan også vælge om man skal ha en super akkurat stemning eller det skal gå stærkt, igen har man tænkt i praktisk anvendelighed.


Der er for mig ingen tvivl om at Roadie Tuneren viser vejen fremad, og at det er en type produkt vi kommer til at se mere til i fremtiden. Roadie Tuneren har sat barren højt for hvad man kan tillade sig at forvente af en Tuner i 2016


Fuldt hus 6 stjerner til Roadie.


 Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk