Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Din sidste forstærker? - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
15-09-2016

Din sidste forstærker?


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Hvad har man egentlig brug for når man skal købe en guitarforstærker? Hvor mange wartt? Hvor stor og tung må den være? Hvordan skal den lyde? Skal det være en F eller M eller noget helt andet? spørgsmålene hober sig op og mulighederne er nærmest endeløse. Carl Martin har med deres nye Roadie BandMate givet deres bud på brugbar combo. Vi kigger her nærmere på den.

Det første der slår en når man pakker forstærkeren ud af papkassen er, at den som sådan ikke skiller sig ud fra mængden. Man har ikke forsøgt at lave et eller andet superfancy design eller lavet tolex i fire forskellige farver. Nej stille og roligt jysk design. Kvaliteten kan man ikke sætte en finger på alle skruer er monteret korrekt, tolex beklædningen sidder fint så foreløbig er der ikke noget at blive vred på. Kigger man bagpå kan man se ind til højttaleren. Forstærkeren er monteret med en Celestion Vintage 30 enhed. Ikke min personlige favoritenhed fra Celestion, men den fungerer faktisk overraskende godt i denne forstærker. På toppen finder man knapperne. Der er fem chicken knobs og tre toggle switches. Hvis vi starter fra venstre så er der input til guitar, en Brioght switch, Volume, Bass, Treble, Reverb Volume, Reverb Tone, Standby switch og power on switch. En pudsig ting er at switchene virker "omvendt" så man tænder forstærkeren ved at slå switchen væk fra on, det sammen med standby. og bright. Det virker lidt ulogisk, men når man har gjort det et par gange så vænner man sig til det.


Fronten er med sølvfarvet frontstof og gullig tubbing. Der er sorte metal hjørner hele vejen rundt så beskytter som de skal.


Håndtaget skal også lige nævnes for man har valgt at bruge nogle penge på et ordentligt håndtag og sat det ordentligt fast. Det er en af de slags ting man jo aldrig lægger mærke til i butikken men først opdager når man har flyttet på den nogle gange.


Bagpå er der udgange til ekstra høttaler kabinetter så man kan bruge hhv 1x8Ohm, 1x16 Ohm eller 2x16 ohm belastning. der er mulighed for at tilslutte en remote switch til reverb on/off.


Strømforsyningen er lavet med et switch så den kan køre både på 110 og 230 volt. Der er to sikringer så man er sikker på ikke at brænde forstærkeren af.

hul igennem.

Som tidligere nævnt når man har knækket koden på de "omvendte" knapper så er det nemt at få hul igennem. Forstærkeren er bestykket med to matchede EL84 rør i udgangen og 2 12AX7 rør i preampen og testen er lavet med de fabriksmonterede rør. Når man har en guitarforstærker uden master volume så reagerer forstærkeren og ikke mindst rørene på en anden måde end hvis der havde været en master volume. Det betyder at volumekontrollen både bliver volume og gainkontrol. Så der bliver forskel på både volume og sound når du skruer op. om man skulle ha valgt en komme en master volume i forstærkeren kan man jo altid diskutere, og eg synes faktisk ikke at man mangler den. Det er som om at ændringen i lyden i forhold til volumen er meget logisk og hele vejen op til 10 synes jeg den lød "rigtigt".


Bright kontrollen giver et boost i de øverste frekvenser, hvorvidt man har behov for det er en smagssag og ikke mindst et spørgsmål om guitar og  pickupper. De to tone kontroller tager godt ved og gør man  nemt kan finde den justering man synes passer til ens guitar og den lyd man gerne vil have. Volumen er meget ren og ikke mindst krystalklar til du når 3/4 op så begynder den at knække og de sidste 25%  går fra en dejlig blues crunchy lyd til en fullpower lyd hvor man virkelig både kan mærke og høre at rørene er på fuld styrke. Det er jo ikke en hi gain dødsmetal forstærker, men den leverer ud af forstærkeren 95% af de lyde du får brug for og så kan man jo sætte pedaler til at ordne det sidste. Forstærkeren kan i øvrigt sagtens tage imod div pedaler. Mange forstærkere i denne her klasse og størrelse kan godt miste pusten når man sætter pedaler til og komme til at lyde lidt klemt, men Band Maten finder sig i alt hvad vi smider efter den.


 

Rumklangen.

Det er frækt at lave en håndbygget forstærker til under 8000kr og så bruge rigtig mange penge på rumklangen. Man skulle ikke tor at det kan lade sig gøre, men ikke desto mindre er det hvad Carl Marting har gjort. Og hvilken Rumklang. Man er gået over the top All in og sat en  Accutronic large tank reverb i forstærkeren. Hvis man nu skal bruge den i studiet eller i et større setup er forstærkeren lavet således at den kan bruges som en meget ekstravagant reverb enhed. Og det er også rigtig at rumklangen lyder outstanding. Jeg tog mig selv i gang på gang at spille med mere rumklang end jeg plejer og mine rumklangspedaler holder foreløbig ferie for de gør det ikke bedre end den indbyggede Accutronic rumklang.

konklusionen

Med deres Roadie BandMate 15 har Carl Martin faktisk opnået det de selv skriver om forstærkeren at skabe en "working mans boutique" forstærker. Jeg har både større og mindre forstærkere end denne Bandmate. jeg har forstærkere med mange flere knapper, der vejer væsentligt mere, men jeg har ikke nogen der lyder bedre end Band Mate 15. Og i den virkelige verden så betyder både størrelse og vægt noget. Band Mate 15 vejer ca 20 kilo. ikke noget speciel letvægter, men alligevel let og kompakt nok til at den er håndterbar for mig. meget nemmere end min gamle VOX AC30 og ikke mindst meget nemmere at fravriste nogle brugbare lyde. og det sidste og måske allervigtigste: Det er suverænt og med længder!!! den mest støjsvage forstærker jeg har prøvet. Jeg ved ikke hvordan de har opnået det, men egenstøjen er nærmest ikke eksisterende, det gør den til en fryd at have med i studiet og gør den nem at arbejde med når man sætter pedaler til. Det kan sagtens være at man har behov for et stort stadion setup med 16x12" højtalere og og fire fem toppe og så er Bandmate nok ikke det rigtige valg. Men det kan også være at man er som 99% af verdens guitarister, der aldrig spiller stadion job og bare har brug for en vellydende og let brugbar no.nonsens forstærker, der leverer varen på alle parametre til en fornuftig pris.


hører man til i den sidste gruppe så en Band Mate 15 meget svær at komme uden om og kunne meget nemt blive din sidste forstærker.Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk