Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
Vis trådoversigt
Del:
 • 09-04-2017
  kl. 17:58

  Allan k Frederiksen

  Marshall specialist søges?

  Hej derude.

  Jeg står med en Marshall jcm800, model 4212 50w super lead. Årgang 86.
  Da jeg købte den havde den lidt brum. Det er så blevet udbedret hos min guitar mand ved at skifte udgangrørene (JJ EL34) og en lytter. Han mener så han ik at han kan gøre mere? Han har haft den inde 3 gange over 3 mdr fordi han mente den var iorden, som jeg så mener den stadig ikke er? Og gider ik smide flere penge hos ham når han ik forstår hvad jeg vil have udbedret, problemet er jeg står tilbage med hvid støj som nogen kalder det. Mere en skratende konstant støj der ligger og irriterer lydbilledet. Det er ligemeget om der er skruet helt ned på alle potmetre, men bliver så højere når man kommer over halv styrke på volume, både på clean/drive/Master.

  Vil høre om der er nogen der har ideer til hvad der måske kunne kunne gøres for at få ro på bæstet?

  Skal jeg skifte preamp rørene? Og hvilke ville anbefales?

  Har også hørt nogen snakke om kolde lodninger? Hvad vil det sige? Og er det noget jeg kunne udbedre selv? Og Hvordan ser man forskel på en varm og en kold lodning?

  Jeg bor i Jylland 6870 Ølgod hvis nogen vil hjælpe eller høre forstærkeren inden en konklusion/løsning af problemet

  Svar på dette indlæg
 • 09-04-2017
  kl. 21:49

  Søren Alwan

  Hmm...

  Jeg skulle personligt nok lige høre problemet i "Real life", før jeg ville turde komme med et forsigtigt bud på, hvilken af de minimum 117 mulige problemer, der er tale om. Det KAN være et støjende forforstærkerrør. Men så er der jo altså stadig minimum 116 andre muligheder tilbage - deriblandt en medfødt brumsløjfe, som en hel del Marshalls lider af, og som er noget bøvl at gøre noget ved i model som den pågældende (der - hvis den har modelbetegnelsen 4212 - ikke er en Superlead. Sidstnævnte ville have modelnummer 1959).

  Hvis du er i tvivl om, hvordan en kold lodning tager sig ud, skal du - selv om de til tider kan være svære at spotte selv for et trænet øje - ikke begynde at rode med disse ting selv. En rørforstærker kan selv i slukket tilstand indeholde spændinger, som med lethed kan tage livet af dig!

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 10-04-2017
  kl. 07:30

  Allan k Frederiksen

  Hej Søren.

  Tak for info. Ja du har ret. Det er en lead series. Min fejl.
  Så skal jeg nok have den afsted til en der måske er stædig nok.
  Men røret i forforstærkeren, er det V1 du mener der? For det må jeg næsten kunne gøre selv, og se hvad den så siger. Eller måske skifte alle preamprørene. Ved ik hvornår de sidst er skiftet.

  Værkstedet jeg havde den inde hos havde også skiftet 2 ledninger med skærmet ledning. Hvilke ved jeg ik lige. Men var i samme side som input til guitaren. Det tog brummet der var, sagde han. Plus han skiftede de andre dele også og lavede noget stel.

  Men er det helt umuligt at lave den så den er stille uden det kommer til at koste en formue? Kunne være fedt!

  Mvh

  Allan Frederiksen

  Svar på dette indlæg
 • 10-04-2017
  kl. 14:36

  Søren Alwan

  Hmm...

  Som tidligere nævnt er det utroligt svært at sige ret meget fornuftigt om uden at have haft næsen i sagen. Hvis synderen skulle være et støjende forforstærkerrør, hvilket bestemt er en af de 117 potentielle muligheder, tror jeg umiddelbart ikke, at det er indgangsrøret (V1), når du skriver, at støjen er der selv med mastervolumen skruet ned. Jeg ville nærmere mistænke nummer 3-5 i rækken. Hvis du har et "known to be good" ECC83 (du kan måske låne et fra en anden forstærker?) kunne du jo prøve at sætte dig ned og ét for ét prøve at erstatte de nuværende forforstærkerrør med dette og se, om det giver nogen forskel.

  Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvilke rør, der sidder i den nu. Men hvis det stadig er de originale Mullard- eller RFT-rør, ville de bestemt være værd at bevare i videst mulig omfang, hvis der er ellers stadig er liv i dem, da de er af langt højere kvalitet end noget lignende, der produceres i dag. Men for at kaste lys over dette, er man nødt til at have dem testet i en rørtester. Så hvis det nu f.eks. kun er ét af rørene, som støjer og skaber sig, og de andre i øvrigt er fine, ville jeg absolut nøjes med at skifte det éne rør. Men rørene kan selvfølgelig sagtens være skiftet i løbet af forstærkerens levetid. Og så må man jo forholde sig til "virkeligheden". Hvis det f.eks. er en ubrudt række af "riskoger-kinøjsere", der sidder i, ville jeg ikke betænke mig på at skifte dem.

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 10-04-2017
  kl. 14:50

  Allan k Frederiksen

  Hej Søren.

  Prøvet idag at bytte lidt rundt på rørene. Der sidder 3 kinesere ecc83, og så 2 Marshall ecc83 som jeg går udfra må være originale fra da den blev produceret. Fandt en synder fik det hele til at koge fuldstændig over. Brummet der kom var vildt. Så skiftet tilbage så det var til at leve med igen. Men tror det er et rør eller to der skal til. Men hvis Du siger kinesere, tror jeg det bliver 3😉 Kan du anbefale 3 gode ecc83/12ax7?

  Mvh
  Allan Frederiksen.

  Svar på dette indlæg
 • 10-04-2017
  kl. 22:20

  Søren Alwan

  Nu...

  Skal man nok ikke lade sig forblænde af, at der er stemplet "Marshall" på nogle af rørene. Igen er det meget vanskeligt at være præcis, når man ikke har set de konkrete rør. Men jeg kan faktisk ikke mindes at have set andre ECC83-rør med dette stempel på end de kinesiske rør, som Marshall har brugt som standard-rør i deres nyere forstærkere i mange år. Men jeg kan selvfølgelig tage fejl. Et foto kunne nok kaste lys over sagen...

  Har jeg ret i denne antagelse, ville jeg ikke være så sentimental omkring at skifte dem. Nu spørger du så, om jeg kan anbefale nogle ECC83-rør. Og det kan jeg da godt. Men man skal nok starte med at gøre sig klart, i hvilken prisklasse man leder: Om det handler om "fornuftige", nyproducerede rør til måske omkring "en hund" stykket, eller om man vil gå planken helt ud og betale måske 3-5 gange så meget for gamle originalrør (NOS-rør). I det førstnævnte tilfælde ville jeg (andre ville sikkert gøre noget helt andet) personligt købe en håndfuld af disse:

  https://www.tube-town.net/ttstore/Roehren/JJ-Electronic/JJ-12AX7-ECC83S::23.html

  Og skulle du begive dig ud i noget med NOS-rør over hele linjen, er det Ebay, man skal ty til. Men man skal se sig for, hvis man ikke skal blive snydt!

  Et hæderligt kompromis kunne også være f.eks. at købe sådan to NOS-rør og sætte i som de to første rør i kæden (V1 og V2):

  http://m.ebay.nl/itm/Two-ECC83-12AX7-Adzam-made-by-Philips-green-top-tested-in-U61C-NOS-NIB-/382013511385?nav=SEARCH

  Og så tre af de tidligere nævnte JJ-rør for resten.

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg

Skriv svar

Log ind eller opret en gratis konto for at tilføje indlæ til forumet.

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk