Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home_cpanel/soundcheck/public_html/inc/db_open.inc.php on line 36
lakering og polering - Selvbyg - Forum - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
Vis trådoversigt
Del:
 • 04-03-2004
  kl. 09:23

  ulrik hvolgaard

  lakering og polering

  Jeg har kigget lidt rundt her på sitet og på andre sider på nettet efter en rigtig god vejledning til netop lakering op polering. Jeg har styr på slibningen. Hvilke lakker hhv. grundlak og farvelak kan/skal anvendes. Nitro-cellulose er vel passé og polyurethan er det nye, fås det på dåse? Findes der en guide, med gode anvisninger og navne på produkterne.
  ulrik

  Svar på dette indlæg
 • 04-03-2004
  kl. 15:39

  Hans Nyholm

  Lak

  www.reranch.com

  Her skulle du kunne finde en del.

  Har iøvrigt lige fået lakeret hos en autolakerer. Godt resultat til 1500 kr.

  Hilsen Hansi

  Svar på dette indlæg
 • 04-03-2004
  kl. 16:55

  ulrik hvolgaard

  Danske produkter

  Mange svar i dette forum er rigtig gode og anvendelige, men hvorfor altid referere til udenlandske forhandlere og sites. Der må da være lakspecialister i Dk. Hva med danske piano/klaverbyggere og finere gamle møbler. De er ofte med en fuldstændig blank og færdig finish.

  Svar på dette indlæg
 • 05-03-2004
  kl. 10:50

  Søren Korsgaard

  Et par forslag

  Til lakering har sadolin en møbellak , der er kanon god(det er en slag moderne nitrocellulose type)Den er rimelig at arbejde med og egner sig godt til sprøjtning. Til polering er slipol og slipoling rigtig godt(bruges blandt andet af Johnny Mörch).Alternativt kan du jo brugt Tungolie, shellak eller canauber voks, det er kanon flot og meget nemmere at arbejde med end lak.

  Svar på dette indlæg
 • 05-03-2004
  kl. 14:31

  Torben Vendt Hansen

  Hvad?

  Jeg ved ikke hvad du vil bygge (guitar?) eller hvilken slags træ. Det er ret afgørende for valget af behandling.

  De fleste træsorter skal beskyttes mod fugt, specielt hvis de bliver brugt til en guitar hals hvor de både bliver udsat for sved og hvor en mindre ændring af træet kan være ødelæggende. Det gælder f.eks. ahorn. Her kan nitrocellulose og diverse vand og terpentin holdige lakker, UV lak m.m. bruges. Olie og voks er ikke nok. Shellac er næppe slidstærkt nok her.

  Visse former for hårde, olieholdige træsorter (f.eks. palisander) behøver ikke nødvendigvis lakering. Her kan olie eller voks bruges for at fremhæve træet og holde snavs lidt på afstand.

  Der findes mange meninger/skrøner omkring hvad man skal vælge. Rent lydmæssigt er de fleste enige om at en hård lak i et ikke for tykt lag er at foretrække.

  Desværre er det lidt af en jungel og der står sjældent særligt meget på bøtterne. Mange sværger til nitrocellulose; men der er faktisk stor forskel på hvor hårde disse er afhængig af hvor hårdt de er nitreret og hvor meget kunstharepiks der er tilsat. Normalt er akryl og polyurethan vandbaseret maling; men kan også fås terpentinbaseret. Nogle af dem er hærdende hvilket giver et hårdere resultat.

  Mange professionelle bruger specielle hærdende tokomponent lakker som ofte er så giftige at de kræver specielle arbejdeforhold.

  Jeg kan varmt anbefale følgende bog for at få et overblik: "Understanding Wood Finishing: How to Select and Apply the Right Finish" af Bob Flexner

  Jeg har selv lavet en Tele (hals i ahorn og krop i ask) med følgende lak:

  Hals: Nitrocellulose (Hygäa Møbellak), malet på. Giver en glat hals og fremhæver træet; men ikke så holdbar og slidstærk som moderne typer. (ca. 10 lag, slebet silkemat med fint sandpapir og ståluld, undtagen hovedet som er poleret blankt) Brug gasmaske og rigelig udluftning (tørrer til gengæld enormt hurtigt)

  Krop: Hygäa acryllak, vandbaseret (ca 8 lag) + Sadolin Robust, vandbaseret, enkomponent hærdende acryl/polyurethan lak (3 lag). Akryl er hårdt og ændrer stort set ikke farve. De sidste tre lag er for at få et lidt mere slidstærkt resultat. Slebet silkemat med ståluld.

  Terpentinbaseret lak giver næppe nogen mening da de er bløde, gulner meget og er langt tid om at hærde.

  Svar på dette indlæg
 • 28-01-2015
  kl. 10:55

  steve knor

  Tak for god kilde .. Jeg har en hjemmeside pls kontrol kan det vil hjælpe u ..

  [url=http://bl-malerservice.dk/maler-i-herlev/]Maler Herlev[/url]

  Svar på dette indlæg
 • 06-03-2004
  kl. 16:17

  ulrik hvolgaard

  tak for det

  de var dejligt at få et fyldestgørende og brugbartsvar uden at blive sendt jorden rundt. Tak for det

  Svar på dette indlæg
 • 28-01-2015
  kl. 22:25

  Søren Alwan

  Ja...

  det var da nok lige værd at genoplive en 11 år gammel tråd for at linke til en hjemmeside med billeder af et par lakerede trapper samt et par malede kældre og husfacader..?

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg

Skriv svar

Log ind eller opret en gratis konto for at tilføje indlæ til forumet.

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk